Προειδοποίηση Α/ΓΕΕΘΑ στον Τούρκο ομόλογό του: «Αν ξεπεράσετε τα όρια, θα απαντήσουμε ανάλογα»

Σκληρή γραμμή στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε πρόκλησης από την πλευρά των Τούρκων στα Ίμια ή αλλού στο Αιγαίο θα τηρήσει η Ελλάδα. Η απόφαση είναι οριστική, βασίζεται πλήρως σε εισηγήσεις στρατιωτικών, έχει το «πράσινο φως» της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου και συνοψίζεται στα εξής:

«Θα υπάρξει καταλυτική στρατιωτική απάντηση. Αυτή τη φορά δεν θα περιμένουμε την όποια παρέμβαση αποκλιμάκωσης. Άλλο 1996 κι άλλο 2018».

Η σκληρή ελληνική γραμμή έχει «περάσει» πρώτα απ’ όλα στην αμερικανική πλευρά, που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προθέσεις της Αθήνας, ένα 24ωρο μετά από την ιταμή τουρκική πρόκληση στα Ίμια κι ένα 24ωρο πριν ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ βρεθούν στην Άγκυρα. Οι ελληνικές προθέσεις για τη διαχείριση της τουρκικής προκλητικότητας «ζυγίστηκαν» από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αμερικανικής πρεσβείας, οι οποίοι συναντήθηκαν με ανώτατους αξιωματικούς που υπηρετούν σε καίριες επιχειρησιακές θέσεις στο ΥΠΕΘΑ. Η απάντηση που έλαβαν ήταν πανομοιότυπη: «Άλλο 1996 κι άλλο 2018».

Αυτό το μήνυμα έχει σταλεί στην Τουρκία και με άμεσο τρόπο. Στην τελευταία συνάντηση που είχε ο Α/ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, με τον Τούρκο αρχηγό Χουλουσί Ακάρ, δεν «μάσησε» τα λόγια του. «Αν ξεπεράσετε τα όρια, θα απαντήσουμε ανάλογα», ήταν το νόημα αυτών που του επεσήμανε και αναμένεται να του επαναλάβει στην επόμενη συνάντησή τους, που δεν θα αργήσει, απ’ ό,τι αναφέρουν πληροφορίες.

Μπείτε εδώ και εδώ για να διαβάσετε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews.

 

Δημοφιλέστερες Ειδήσεις